TOUW op ZUIDWEST

De slotfilm van 100 minuten. Boven aan de deze pagina. Een 30 minuten filmpje er direct onder.Wil je terug in de geschiedenis, dan scrol je naar beneden.

Voor het laatste nieuws scroll je helemaal naar beneden!

HET IDEE VAN AD

 

15 januari: Idee 1: Ad Smits. ” We hebben een buis onder de weg nodig, waar we de linten door kunnen halen. Dan is het probleem verkeersveiligheid voor een groot deel opgelost! ” Samen met Richard David, Technisch projectleider van de gemeente en Arnold v. Vonderen, projectleider Heijmans wordt dit gerealiseerd.Zie foto.

Ook voor dit kunstproject:  een TOUW ZuidWest akte.                                                       Opgemaakt door notaris G.Ekelman

27-1-2015
Aan: A.G. Ekelmans CC: A.G.M. Grundeken

geachte Mijnheer Ekelmans,


Kom ik zo maar Uw kantoor binnen vallen, stel me voor als docent Hooghuis Zuid, maar dan weet U nog niet wat voor vlees U in de kuip heeft. Op mijn weblog presenteer ik mijn ( sociaal) creatieve activiteiten. Ook TOUW ZuidWest heeft daar een start gemaakt. 
Misschien aardig om te bekijken.
 
Vriendelijke groet, Ardy Proot

From: G.Ekelmans@pphnotarissen.nl
To: ardy_proot@hotmail.com
CC: O.Grundeken@pphnotarissen.nl
Subject: afscheid Frans-Joseph Claessens / Hooghuis
Date: Mon, 26 Jan 2015 15:14:50 +0000

Geachte mevrouw Proot

Onze deelname is geen probleem; ook niet als Guinness Book of Records in beeld komt.

Er zijn een paar randvoorwaarden:

a)    Als het een vergunningplichtige activiteit is, moet de vergunning er ook zijn;

b)    Het moet gaan om feiten die iedere notaris net redelijke zekerheid kan vaststellen;

c)    Er mag geen specifieke deskundigheid van de notaris voor nodig zijn;

d)    De notaris moet erop toezien dat er bij het publiek geen verwarring kan ontstaan over de mate waarin de notaris bij de gebeurtenis is betrokken. Met name mag niet de indruk worden gewekt dat de rol van de notaris meer inhoudt dan in werkelijkheid het geval is.

Nu is woensdag 29 mei 2015, 14:30 uur, de vooravond van mijn zomervakantie. Om die reden zal mijn collega, mevrouw Mr A.G.N. (Odette) Grundeken aanwezig zijn. Ik zet haar in de c.c. van deze mail. U kunt verder met haar contact onderhouden.

Met vriendelijke groeten,

Mr A.G. Ekelmans

PPH

Op Zuid geeft F.v Tongeren instructies aan de leerlingen: hoe naai je op een naaimachine.

Docente Lisbeth Meulders is hem net een slag voor: op West heeft de afd. V&A al een filmpje aangeleverd!

27 februari : Telefoontje van de Gemeente Oss: vergunning voor klein evenement TOUW wordt nog niet verstrekt. Ze hebben bedenkingen bij de oversteek bij de v. Anrooystraat. Nogmaals de plannen doorgestuurd. Wachten op een volgend bericht.

4 maart.

Docente Yvon v Ravensteijn kwam met haar mobiel de foto laten zien aan iedereen in de docentenkamer. Stinkend trots op haar 4 KVA1 ploegje. De klas heeft een Kaal-vlag slim verscheurd. Volgens de onderzoekende docent is er geen naald en draad aan te pas gekomen. Slim knip-scheurwerk. Leuke teksten staan er op. Die foto’s komen er nog aan. 4KVA is dus de derde klas die lint aangeleverd heeft.

10 maart: Docente Mevr. A. Schepens heeft met 3BVZ iets heel toepasselijks bedacht om met het lint te doen. De mannen van metaal…..ook!

Klas 1K4 Joke Bernoster ( Boven)

Onder : Klas 4LWT1 Hanneke Lennaerts.

 

19 maart 2015

Netjes een vergunning aanvragen hoort er natuurlijk ook bij! We hebben ‘m  ” in the pocket” !

Bovenbouw Electro heeft zijn meters gemaakt. Die jongens zijn handig, iedereen wilde achter de naaimachine. Een techniek die je toch niet dagelijks toepast.                                          

24 maart: een afspraak gemaakt met de directie van de Sybeliusflat.

Ze moeten natuurlijk op de hoogte zijn van ons project TOUW. Voor de bewoners een feestelijke dag, ze mogen meegenieten. Iets wat FJ altijd belangrijk vindt: je omgeving bij de school betrekken als het even kan. De buiten-wereld binnen halen en omgekeerd. Interactie met je stad. Een school is geen eiland. Op de foto de stand van zaken op locatie West.

 

24 Maart: De officiële vergunning van de gemeente Oss is binnen voor kunstproject TOUW ZuidWest!

 31 Maart: Klas 2A2 en 3 HTV hebben hun lint klaar!

 3 April: klas 1A1 maakt lint en mijnheer Claessens geeft zaagles

en ook van West komt weer wat binnen waaien! 4e jaars UV zijn goed bezig geweest met lint.  Met dank aan docente Mariska vd Leest die de foto’s doorstuurde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 april: Ook de afdeling groen is aan de slag gegaan. Bloemetjes lint. Natuurlijk! En docente Kim v Slingerland zorgde dat de foto ingestuurd werd.

Stand van zaken: de afdeling Consumptief gaat nadenken over een feestelijk eetbaar “ding”in het Sybeliuspark. De Touwslager krijgt natuurlijk ook trek. Is om 7.00 uur vanuit Twente richting Oss gegaan… En de mensen die in de Sybeliusflat wonen worden uitgenodigd om er bij te zijn. Huub Driessen heeft al een paar leuke zangeressen op het oog die rond middag uur zullen zingen. Een helikopter over laten vliegen gaat niet: die mag niet lager dan 300 m. Pech dus.

 

 

21 APRIL

Het instructiefilmpje voor lintenlopers is klaar.

            De linten van 4KVZ1 zijn aangeleverd door docente Leonieke Broeksteeg. Weer een origineel plaatje, ze flikken ’t ‘m iedere keer weer: origineel zijn met een stuk lint.

Dit zie je in het OLC op Zuid hangen: assistenten werk. Geen bol! Tot 19 juni blijft dit aan het plafond hangen. Ingebracht door Lia en Marianne

24 APRIL:

2AB onder aanvoering van Natasja vd Wildenberg:

” VRESELIJK! Dat lint zat helemaal in de knoop na de groepsfoto. Maar de sfeer was top en iedereen heeft er met plezier aan gewerkt.”

 12 mei:

D-TV benaderd en van het plan verteld. Ze zijn enthousiast en zullen aanwezig zijn!

De klassen van Mijnh. de L’Or en Mevr. v. Grunsven zijn gestart!

 

 21 mei: Film afspraken vastgelegd met Ton Hendriks. Deze kanjer gaat zijn expertise ten volle inzetten. Voor het eerst een samenwerking op dit vlak. Ton gaat voor de montage zorgen. Huub Driessen heeft zijn zangeressen gestemd, de dj geregeld met de muziek wagen, kortom: de sfeer zal er ook zijn op muzikaal gebied. Ondertussen komt er vanuit meer en meer lint!

       

25 mei:

Het schema voor de docenten.

 

27 mei

27 mei

Nog een laatste controle op organisatie punten : gemeente brengt afzetting naar de v. Anrooystraat . Van locatie Zuid zijn de klassen bekend die aan het TOUW gaan staan. De 8 docenten worden persoonlijk benaderd voor instructies bij het gebeuren.

31 mei: Mevr. Brechtje de Vries stuurt de foto van 1BK1 in.

Een heel verhaal hoort er bij. Als zij lost barst lijkt het een complete psychologische verhandeling te worden. Kleine stukjes lint zijn aan het lange lint geknoopt. Daar wordt de touwslager niet vrolijk van. Maar ” het zijn ook de hindernissen die we tegen zijn gekomen tijdens de ambtsperiode van FJ …”  aldus Brechtje. Ja, het vertrek van een directeur maakt heel wat los. ” We gaan daar hier wijselijk NIET verder op in.”  Brechtje lacht van oor tot oor.

1 JUNI

Klas 1A1 met Mevr. Desiree Bierman.

  

Staat ze daar te springen op de stoep. De camera van Desiree Bierman doet het niet. Gelukkig komt Ardy Proot net op dat moment voorbij gefietst. Nooit zonder camera. Klas 1A1 gered.

5 juni

Die mijnheer met die snor…

 

 

Klas 2BK1 , de klas van Jose v. Grunsven heeft 25 meter lint aan elkaar genaaid. Op de naaimachine en iedereen kan het nu. “Heb je nog hulp nodig? Ze waren kei enthousiast en willen je helpen!”

   

Paul Hech heeft ook een snor foto ingestuurd. Even zoeken maar een aantal meiden….2BK2.

Petra v d. Coolwijk heeft haar filmpje ingestuurd!

http://youtu.be/qF63alprsH8

Klas 1BKs van sara Luijten hangt de slingers op.